Sunday, September 27, 2009

Di Bawah Sini, Di Aussie

Im having a holiday....well technically coz im Over the Sea.... but it isnt really a hoidaly..."holiday" coz definition of a holiday to me is where 'a person and someone'...relaxes....have fun.... its calm, peacfull and tranquill...then we take pictures, look at buildings... stays in a suite....me? Im changing diapers....feeding kids, cooking, doing the laundry, screaming, crying, merajuking, very-very tiring... strain...hectic......

I didnt remember feeling this stressed out last trip down under...oh yeah coz i had only 2!!! Kids i ean......and 7 kids in a house...in the plane? Cuba bayangkan....8 jam dalam flight.....nasib badan lah yg dok kiri kanan kita....the "Mat Sall" next to us...actually yelled "STOP IT" to Imran....! Can you believe it..... And Imran wasnt even crying! He was trying to talk with his cute baby talk!!!! Mana la budak tu nak paham?.....ada ke suruh baby diam? Mat Salleh wahai Mat Salleh, macam lah dunia ni hak dia dan budak2 tak ada hak..... Oppps ...yg half Mat Salleh macam saya? Ok lagi kot..... huhu

Anyway, aside from the daily domestic hectic scedulle and duties....nasib baik Clean-freak Mas ada....so everyone takes turns to wash endless dishes.....coz hey in Aussie no maid ok..... my husband...mas's husband, kak ah, abang....i mean semua kena chip in..... It was a good one gathering with family.... eating cookies ditching my diet! gaining weight.... cuma travelling with Imran is extremely dificult, kesian dia penat.... tak cukup tidur....

I think next trip wherever that maybe.... kena tunggu budak2 besar sikit..... saya teringin nak berjalan menggembara sorang diri ......ke serata benua..... boleh tak? err....yes ajak husband sekali....(takut dia baca entry ni)...:) ....balik ni saya kena diet balik...gym menanti, TV..... dan kehidupan perlu diteruskan...i just love Ausrtralia...Allgester...in Queensland as im writting in the garage turned into a play area.... the wind blowing.....cold, dry and so relaxing...everythings so laid back here.... wishing...just wishing for so many hings...but wishing without trying is wishing in vain.... so lets wish and try our best to "let-the-thing-you-wish" for come true......

god! some people are so lucky to be born wth a silver spoon..... i dont want to go back...yet my life is there, in Malaysia now...but can run away or not?

Pagi esok jam 3 am akan bertolak dari Mt Daguler Crest, Allgester ke Gold Coast untuk balik ke KL....... Welkome home i whisper to myselfe...be good to me please.....

WSF

15 comments:

  1. Wow! Finally, the long awaited update. Balik cepat sikit, ramai peminat tengah tunggu ..

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya dan selamat kembali ke tanah melayu..

    ReplyDelete
  3. oooh..

    kenapa tak snap skodeng pic mat saleh tu..mana tau ada mat saleh yang kurang seksi../sensor yang boleh masuk entry..


    qih qih...

    ReplyDelete
  4. mat saleh 2 kurang asam.. tambah sket asam dia..

    p/s; kak dina, i'm ur biggest fan.. uhuk.. :P

    ReplyDelete
  5. have a safe journey. Rindu nak tengok muncul pagi2 kt MHI.
    Cheers!

    ReplyDelete
  6. kak dina, i'm half mat salleh gak,tp kita special sb kita ade kesopanan org melayu tp kita juga ade kerajinan org putih..and i think we dont do "janji melayu" ahahahahaah.. and nasib baik we choose Islam as our way of life..yg fully malay g blajar luar negara,balik sini dh karat2 rambut,dedah here n there,the F word dh jadi zikir di mulut dorg.."lebih mat salleh dr mat salleh" thats what my sis always say bila terjmpe org2 camtu..ok juz my 2cents..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Salam Aidilfitri...dan selamat kembali menjadi pelajar...wow hebat tu kak dina berstatuskan ibu (ammna, azra dan imran)+ isteri + pengacara popular dan sekarang pelajar. apa pun saya mendoakan yang terbaik buat kak dina..semoga dapat jadi pengacara sehebat Oprah dalam masa yang sama sebagai pakar psikologi...wasalam

    ReplyDelete
  9. Do whatever that makes u happy..and i am sure u r one happy mum, wife and woman.Keep it up and May Allah bless u.

    ReplyDelete
  10. Salam Wardina,

    Saja terjah ke sini... Selamat hari raya dari Tie. :)

    ReplyDelete
  11. salam kak wardina...

    bila akak nak muncul kat MHI... Kami rindu..

    ReplyDelete
  12. reading thru @WardinaSafiyyah's blog. this part touches me 'wishing...just wishing for so many hings...but wishing without trying is wishing in vain.... so lets wish and try our best to "let-the-thing-you-wish" for come true......'

    ReplyDelete