Saturday, April 17, 2010

No point

May Allah grant us the inner strength and peace to reach our true utmost potential...

May Allah protect us and guide us - for without it we would be fooled in this worldly maze that has no end... "Dan ingatlah kehidupan di dunia ini tidak lain hanyalah kesenengan bagi orang yang terpedaya" (Ali 'Imran 3:185)

17 times a day we ask The Most gracious the Most Merciful to guide us...ihdinassiratolmustaqim...

Yet sometime i loose track Ya Allah... i get off balanced...i fall down...please let me get back up... and be the person im suppose to be...

Allah is too kind..too close...too forgiving, too loving...but why do we ask and seek upon 'elsewhere' for contentment?

NIlai semula....Kuatkan minda...

Genggam bara sehingga menjadi api...

Lots of Love,
Dina

58 comments:

  1. love you....:))))masih kuat???sentiasalah kuat dan sematkan perkataan KUAT ini di minda kak wardina...

    ReplyDelete
  2. thanks for reminding each others. it is very important.... memang betul kehidupan dunia boleh menyebabkan kita lalai kalau tidak kena caranya......kena seimbangan dunia dan akhirat...

    Largest Bloggers’ Gathering in Malaysia

    GTO Kena Belasah

    ReplyDelete
  3. salam dina,
    harap sudi terima sunshine award from me. :)
    i've awarded it in my blog.
    have a nice weekend! :)

    ReplyDelete
  4. you have to be strong kak dina, if u dont pada siapa anak2 kak dina nak jadikan tonggak kalo diorang ada masalah? jawapannya memang pada ALLAH tapi melalui ibu jugak kak dina.be strong kak dina.

    ReplyDelete
  5. Semoga kita semua berada dibawah lindungan-Nya jua...

    ReplyDelete
  6. napa ramai yg tulis bahasa cina dini... tak paham akak...

    ReplyDelete
  7. Salam alaik! :)
    saya datang membaca. salam ukhwah.

    ReplyDelete
  8. 一棵樹除非在春天開了花,否則難望在秋天結果。..................................................

    ReplyDelete
  9. Hye Dina,
    u r an icon. i like dina punya comentar di mhi every morning. i like pendirian yang diutarakan, kerana tugas pengacara perlu menegaskan pendirian, not just plain menyampaikan. keep on the good work!

    adaberani.com

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. hai wardina, i watch MHI pagi tadi dengan dua aktivis yang baru pulang. mesti ramai yang hendak tulis kisah perjalanan mereka kan..



    sedih~

    ReplyDelete
  12. Hai kak Wardina
    Assalamualaikum,
    kenapa most of the posts macam kak Wardina emo je? relaks la ye
    Always take things around you positively. :)
    I always love you hosting MHI in the morning!:D

    ReplyDelete
  13. Salam..
    Kalau tidak diberi dugaanNya,maka kita akan sentiasa leka dan lalai..

    ReplyDelete
  14. all the best dear deen
    love to have a brave muslimah icon like u

    ReplyDelete
  15. 知識可以傳授,智慧卻不行。每個人必須成為他自己。.................................................................                           

    ReplyDelete
  16. 當一個人內心能容納兩樣相互衝突的東西,這個人便開始變得有價值了。............................................................

    ReplyDelete
  17. 一棵樹除非在春天開了花,否則難望在秋天結果。..................................................

    ReplyDelete
  18. "Allah is too kind..too close...too forgiving, too loving...but why do we ask and seek upon 'elsewhere' for contentment?"

    cause we're human. we tend to forget and forgo things beyond the apparent.

    neway, im not tryin to spoil ur speech or anything but isnt the sayin goes somethin like...

    genggam bara api biar sampai jadi arang..

    one question ive been meaning to ask you for the past 10 years...

    what inspired you to change for the better?

    what's keeping u istiqamah?

    coz changing aint easy. i'd work really hard to change for the better, only to regress later on... and the cycle sux... big time.

    ReplyDelete
  19. 要求適合自己的愛情方式,是會得到更多,還是會錯過一個真正愛你的人。.................................................................

    ReplyDelete
  20. 唯有用熱情、用智慧去觀察事物,這事物才會把他的秘密,洩漏給我們............................................................

    ReplyDelete
  21. 一棵樹除非在春天開了花,否則難望在秋天結果。..................................................

    ReplyDelete
  22. 與人相處不妨多用眼睛說話,多用嘴巴思考. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    ReplyDelete
  23. Sibuk benar nampaknya dina ni yer..

    ReplyDelete
  24. Selamat Hari Raya Dina.
    Maaf zahir & batin.

    ReplyDelete
  25. Selamat Hari Raya Haji Dina.
    Selamat Awal Muharram.
    Selamat Tahun Baru 2011 sekali.
    :)

    ReplyDelete
  26. Salam Wardina,just fond out ur blog.. Admire you very, very much! Stay cun and calm.. feel free to visit my blog ya..

    http://tempahanblog.blogspot.com
    http://hidayatulfarah.com/blog

    ReplyDelete
  27. Asssalamualaikum....

    Remembering each other to fulfill the commandments of Allah s.w.t is indeed a must for every muslim/muslimah. I hope you will continue to educate teenagers and youngster nowadays to do their obligation as a muslim/muslimah and to follow the prophet Muhammad s.a.w lifestyle in their daily life. Every deed that we did in this world will be rewarded with a reward by Allah s.w.t in the hereafter. I agree with you that we must always ask Allah s.w.t to be in his right path in our prayers everyday...

    wassalam...

    From:
    Khairul Azrin B. Azman.
    System Administrator,
    PC Network Services (Malaysia)
    Lembah Keramat, K.l
    (email: khairulazrin07@yahoo.com.my)

    p/s: Hari tu ada jumpa Wardina kat library ( Perpustakaan Negara Malaysia )..29/12/2010.
    Hope you will have a good time with your children and family..).

    ReplyDelete
  28. http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/

    salam ziarah kak. Saya minat sgt2 kat akak.. muslimah berjaya abad ini. Akak cantik sgt2..sudi2 la ke blog saya and leave komen ok?

    saya akan amat2 menghargainya :)

    P/S: sy harap 1 hari nnt boleh jumpe akak in person...mesti sgt2 happy :)

    Best regards, Izzah

    ReplyDelete
  29. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete